Veldkamp Racing Team Hageveld: ONK Dutch Superbike Hengelo gld

20-05-2010

Jawel! De eerste punten voor 2010 zijn binnen. Een zeer verdienstelijke 12e plaats tijdens de derde race in het ONk Dutch Superbike afgelopen weekend was goed voor 4 klassementspunten.

Op woensdagavond reisde het Veldkamp Racingteam Hageveld al af naar Hengelo gld. Op hemelvaartsdag bood organisator HAMOVE coureurs uit het ONK extra trainingstijd en daarvan maakt Racingteam Hageveld gretig gebruik. Na het minder goed verlopen raceweekend tijdens het WSBK op Assen was het hele team gebrand om dit weekend te scoren. En gezien de goede resultaten van coureur Jarco Grotenhuis op de stratencircuits in de voorgaande jaren, voelde het team de druk om hier te laten zien wat het waard is. Tijdens de eerste trainingsdag moest coureur Jarco wel weer even wennen aan het stratencircuit, dat door de organisatie weer flink verbeterd was, met name op het gebied van veiligheid, door het weghalen van een aantal bomen. De donderdag verliep niet helemaal vlekkeloos vanwege een probleem met de Yamaha krachtbron dat gelukkig vrijdag opgelost kon worden.

Dat stemde hoopvol voor de eerste kwalificatie. Jarco zette hier een tijd neer van 1.54,2, een halve seconde langzamer dan zijn snelste tijd in de race van vorig jaar, dit moest dus sneller kunnen! Tijdens de tweede kwalificatie verbeterde jarco zijn tijd naar 1.53.3, goed voor een 17e plaats en een mooie uitgangspositie voor de race. Aangezien de klassementspunten verdeeld worden onder de eerste 15 rijders, kwamen deze langzaam in zicht.

Op zaterdagavond genoot het team van een goed verzorgde barbeque en bracht men zoals de gewoonte is in Hengelo, een bezoek aan het rennersbal in de feesttent. Zoals het een goed coureur betaamt, zwaaide Jarco al vroeg af richting onze race-caravan, om voldoende rust te pakken voor de drukke racedag op zondag.

’s Ochtends in de warming-up werden de laatste kleine aanpassingen gemaakt om met een goed gevoel de race in te gaan. Na een redelijke start wist Jarco de 16e plaats te veroveren in de eerste ronde. Helaas werd de race afgebroken na een zware crash van coureur Ferry van Rijn, wat zorgde voor een grote ravage op de baan. Jarco moest alle zeilen bijzetten om de coureur die op de baan lag te ontwijken, alsmede rondvliegende onderdelen van zijn motorfiets. Na een uitstapje door het grasland, waarbij Jarco heel knap zijn motorfiets met de gepoetste kant naar boven wist te houden, hadden de monteurs in de pitstraat net genoeg tijd om de gras uit de onderkuip te halen en op tijd de startgrid te halen voor de herstart. De race werd verkort naar 9 ronden en Jarco had ditmaal een betere start.

Na één ronde kwam Jarco als 15e door en verbeterde zijn PR op de Varsselring naar een 1.52,7 , ruim een seconde snelle dan vorig jaar. Dat de concurrentie ook sneller was geworden bleek wel, want Jarco verloor de aansluiting naar zijn directe concurrent Gian van Zandbeek. De kaarten leken geschud, Echter na diverse remfouten van Johan Vos en Arie Vos, en een valpartij van Allard Kerkhoven in de laatste bocht, die onder groot applaus zijn machine eigenhandig over de finish duwde, wist Jarco 3 plaatsten op te schuiven naar een zeer verdienstelijke 12e plaats. Daarmee zijn de eerste 4 kampioenschapspunten van Racingteam Hageveld een feit. Een video verslag van deze wedstrijd vind je onder de volgende link: http://www.racesport.tv/videos/54/knmv-onk-2010-hengelo-superbike-16-mei